skip to Main Content
Blog Faubc

HIFU – Samo jedan tretman za nevjerovatne rezultate

HIFU je najnovija i najnaprednija tehnologija estetske medicine koja koristi fokusiranu ultrazvučnu energiju visokog intenziteta u svrhu tretiranja opuštene kože lica, vrata i dekoltea čija je učinkovitost potvrđena brojnim kliničkim studijama. Namijenjen je svima onima koji žele postići mladolik izgled i zategnutu kožu u što kraćem roku i bez hirurškh zahvata. Nehirurški lifting ultrazvučnom energijom koristi se preko 50 godina u medicini, a nakon tolikog vremena našao je svoju primjenu i u estetskim tretmanima.

Kakav je učinak hifu tretmana?

  • Pomlađivanje 
  • Zatezanje kože
  • Gubitak masnih nakupina na tijelu
  • Uklanjanje celulita
  • Lifting lica
  • Smanjenje bora
  • Smanjenje podbratka
  • Smanjenje pora
  • Uklanjanje podočnjaka 

hifu tretman

Koliko tretmana je potrebno?

Većini klijenata potreban je samo jedan tretman, no neki klijenti trebaju, po potrebi, ponoviti tretman kako bi se postigli što bolji rezultati. Dodatni tretman ovisi o reakciji organizma na HIFU i početnom stanju kože. Ukoliko želite postići bolje rezultate, preporučuje se izvedba tri tretmana svakih tri do četiri sedmice. Konačni efekt je vidljiv tri mjeseca nakon tretmana te prolaskom vremena postaje bolji.

Kako djeluje hifu tretman?

HIFU djeluje na srednji sloj kože koji koži daje čvrstoću (dermis) i SMAS tj mišićnu ovojnicu i to usmjeravanjem visoko fokusiranog ultrazvuka u tkivo, izazivajući ciljano, precizno i parcijalno zagrijavanje tkiva na temperaturu od oko 60 – 70°C, na tačno određenoj dubini (1.5, 3 i 4,5 mm) čime stimulira stanice i remodelaciju (proizvodnju potpuno novog) kolagena te pomlađivanje tkiva. U odnosu na ostale tretmane HIFU pruža dugotrajan učinak utječući na dublji sloj kože.
HIFU tretman je u potpunosti prirodan tretman pomlađivanja i zatezanja kože koji koristi njenu vlastitu moć regeneracije i proizvodnje kolagena nakon izazivanja kontroliranog oštećenja u dubljim slojevima kože. Jedna je od rijetkih metoda kojom se učinkovito uklanja masno tkivo podbratka i zateže koža vrata i dekoltea bez odlaska pod nož.
Ideja tretmana je da se koristi ultrazvučna energija koja stvara negativni zvučni pritisak, tzv. kavitaciju ili stvaranje mjehurića unutar masnih stanica nakon čega one odumiru i pucaju.
HIFU je namijenjen za pomlađivanje i zatezanje kože i uklanjanje manjih do srednje izraženih masnih nakupina tkiva i narančine kore. To je neinvazivan tretman koji je pogodan za liječenje svih slojeva kože. Tretman predstavlja primjenu ultrazvučne energije koja je fokusirana – sadrži manji snop znatno veće energije koja prodire duboko ispod kože čak do 18 mm.

Da li zahtijeva oporavak?

Tretmani su izuzetno sigurni. Postizanjem visoke temperature, HIFU tretman stimulira stanice i proizvodnju kolagena i elastina te pomlađivanje tkiva, dok je prirodni lifting vidljiv nakon jednog tretiranja koje ne zahtjeva oporavak.
Tretman kojeg je najprije popularizirao slavni Dr. Oz najnovija je i najdjelotvornija tehnologija u tretiranju opuštene kože, ali i  razbijanja lokaliziranih masnih nakupina na stomaku, stražnjici i butinama. Smatra se da trenutno ne postoji bolja ne-hirurška i neinvazivna metoda zatezanja kože i uklanjanja viška masnog tkiva.

HIFU tretman može Vam pomoći u postizanju efekta koji je do prije nekoliko godina bio moguć samo hirurškim zahvatima.

Na koje dijelove tijela HIFU tretmani imaju najbolji efekat?

Praksa pokazuje da je HIFU idealan za zatezanje kože oko koljena i unutrašnje strane butina. Pogodan je i za sve osobe koje žele oblikovati tijelo i ukloniti višak masnog tkiva na stomaku, rukama ili zategnuti kožu, te smanjiti celulit.  Tretman je pogodan i za osobe koje žele produžiti učinke hirurškog “liftinga”.

Kome je namijenjen?

Za sve osobe su koje su primijetile da im je koža na licu ili vratu postala opuštena.
Kod klijenata koji su u 30-tim godinama najčešće se koristi za stimulisanje proizvodnje kolagena, pa stoga pomaže u odlaganju procesa starenja.
Klijenti u 40 i 50+ godina starosti su najčešća starosna grupa zainteresovana za ovaj tretman.
On je takođe prikladan i za osobe starije od 60+, pod uslovom da stepen opuštenosti kože nije prevelik. Takođe je i za one koji su u prošlosti imali hiruršku intervenciju, kako bi se produžili efekti hirurškog zatezanja lica.

 

Ostale tretmane pogledajte klikom ovdje

Korpa

Back To Top