skip to Main Content
+387 62 00 88 00 info@faubc.co.ba

Prateći svjetske trendove  F&A Ultra Beauty Centar na adresi Kaptol 5 u Sarajevu svojim klijentima nudi neinvazivne metode estetskog oblikovanja lica i tijela. U vrlo kratkom vremenu možete si podariti izgled o kojem ste dugo sanjali. Cilj nam je da se naši klijenti osjećaju dobro u svojoj koži, a to postižemo različitim tretmanima koji osiguravaju anti-age njegu, zatezanje i oblikovanje tijela. Naše stručno i educirano osoblje za svakog klijenta kreira individualni protokol ljepote.

 

DIJAGNOSTIKA CELULITA

Inovativan i jedinstven način dijagnosticiranja stepena i vrste celulita kontaktnom termografijom. Ovom metodom je moguće utvrditi prisutnost i stanje celulita na kritičnim zonama.

 

HIFU – NEINVAZIVNA METODA KOJA ZAMJENJUJE HIRURŠKE TRETMANE I BOTOKS

Natural Face Lift Tretman – HIFU je najdjelotvorniji aparat u tretiranju opuštene kože lica, vrata i dekoltea, te razbijanja masnih nakupina. Riječ je o najnovijem metodu podmlađivanja koji sa licem, vratom i tijelom  uradi isto što i plastična operacija, ali bez noža i za mnogo manje novca. Za postizanje vidlljivih rezultata potreban je samo jedan tretman. S obzirom na  efekt  produženog djelovanja, rezultati će se poboljšavati i do 6 mjeseci nakon tretmana. Postignuti rezultati traju i do nekoliko godina ovisno o stanju i dobi kože. Ne zahtjeva posebnu njegu nakon tretmana, odmah možete  nastaviti sa svojim svakodnevnim  aktivnostima i poslom.

MED CONTOUR

Nakon samo 45 minuta tretmana Med Contourom izgubi se oko 2,5 centimetra na tretiranom području.  Za najbolje rezultate potrebno je napraviti 3 do 5 tretmana.  Rezultati postignuti u kliničkim studijima bili su i do 20 cm smanjenje obima na pojedinom području tijela. Rezultati koji se dobiju sa Med Contour tretmanom su dugotrajni ako se dalje nastavite brinuti o svojoj prehrani i tijelu. Radi se o vrlo ugodnom tretmanu koji mnogi opisuju kao “hot stone” masažu. Područja koja se mogu tretirati su: donji dio leđa, trbuh, stražnjica, bokovi, noge, ruke te tvrdokorni celulit.

LPG ALLIANCE

LPG Alliance aparat nedavno je predstavljen na prestižnom kozmetičkom sajmu Cosmoprof u Bolonji i vaš je saveznik u borbi  protiv najtvrdokornijeg celulita. Ovim aparatom koji djeluje na principu vakuma postiže se rezultat vitkog tijela bez “narančine kore” s njegovanom i gipkom kožom. Zbog djelovanja na masne nakupine i stimulaciju kolagena, izvrsni rezultati postižu se i kod tretiranja “viška kože” nakon poroda i dijeta, ožiljaka, održavanja siluete te kod oticanja nogu. Vaša koža postaje glatka i meka, ” pomorandžina” kora manje vidna, a figura oblikovanija.

 

TRIPOLLAR APOLLO – BRZO I JEDNOSTAVNO  DO ZATEGNUTOG TIJELA

TriPollar metodom se radiotalasnim liftingom može lakše, jednostavnije i brže nego ikad ranije zategnuti i regenerisati koža bez injekcija, operacija i bolovanja, i to za sve boje i za sve tipove kože. A u skupljanju opuštene kože gotovo da joj nema ravne. Optimalni rezultat se postiže najčešće nakon 6-8 tretmana jednom sedmično, a pozitivne promjene nastaju već od prvog tretmana. Apollo je jedna od najpriznatijih metoda za efikasnu dugoročnu redukciju celulita. Bezbolno topi masne naslage, regeneriše vezivno tkivo, poboljšava mikrocirkulaciju i zateže kožu. Nježna je alternativa invazivnoj hirurgiji ili bolnim laserima.

 

PRESOTERAPIJA – LIMFNA DRENAŽA

Limfna drenaža je medicinsko-kozmetički tretman koji potiče razgradnju celulita, smanjenje obima, prokrvljenost tkiva i otklanjanje edema. Pozitivni učinci aparatne limfne drenaže su smanjenje obima nogu , smanjenje oteklina nogu,  razbijanje i razgradnja celulita, poboljšanje cirkulacije, učvršćivanje i zatezanje kože,  pomaže izbacivanju toksičnih tvari. Cjelokupni tretman dovodi do stanja opuštenosti, prestanka natečenosti i boli koja je eventualno bila prisutna ranije. Limfnom drenažom, zvanoj i presoterapija, postiže se ravnoteža tekućina u organizmu i bolje opće stanje organizma.

Korpa

Back To Top