skip to Main Content
+387 62 00 88 00 info@faubc.co.ba
Pedicure

Lakiranje noktiju

Pedikir će ukloniti sve nesavršenosti koje narušavaju lijep izgled vaših stopala. Nokte ćemo oblikovati po Vašoj želji a zatim slijedi lakiranje koje će do kraja uljepšati izgled vaših noktiju i stopala.

Uljepšajte vaša stopala!

 

Savjeti za zdrave nokte

Hladno vrijeme, stres, ugrožen imunološki sustav i nedostatak nekih nutrijenata mogu također pridonijeti takvu stanju. Problem sindroma krhkih noktiju često se može uspješno liječiti kombinacijom nadopuna i sredstava za njegu noktiju. Zdravi nokti su jaki, savitljivi,ružičaste boje i bez pjega.

Svaka promjena na površini nokta, siguran je znak da je poremećena ravnoteža u organizmu. Na zdravlje i izgled noktiju utječu brojni činitelji, ali prehrana je najvažnija.

Strukturu nokta čine bjelančevina keratin te kombinacija minerala kalcija, selena, sumpora i kalija. Stoga jaki i zdravi nokti ovise o dovoljnom unosu tih nutrijenata.

Iako su nokti zapravo mrtvo tkivo, rastu iz korijena nokta koji je živ i to u prosjeku oko 0,3 cm mjesečno. Nokti rastu brže ljeti nego u bilo kojoj drugo godišnje doba.

Da bi izrastao sasvim nov nokat na prstu ruke, potrebno je četiri do šest mjeseci. Da bi izrastao nov nokat na nožnom prstu, potrebno je od osam do dvanaest mjeseci.

Korpa

Back To Top