Duboka oaza mira

+387 62 00 88 00 info@faubc.co.ba

POSLJEDNJA GENERACIJA HIFU APARATOM – BEZ BOLA I NEPRIJATNOG OSJEĆAJA

POSLJEDNJA GENERACIJA HIFU APARATOM – BEZ BOLA I NEPRIJATNOG OSJEĆAJA

HIFU ultherapy predstavlja najnoviju neinvazivnu metodu zatezanja, učvršćivanja i podizanja kože lica, vrata, dekoltea ili uništavanje masnih naslaga. Čvršća, zategnutija i bolja koža uključujući čelo, područje oko očiju, usta, vrat i dekolte očekuju vas nakon samo jednog tretmana. Ova metoda je pogodna za sve osobe koje žele usporiti i smanjiti znakove starenja. Rezultati su zadivljujući, a oporavka gotovo da i nema pa se nakon tretmana možete posvetiti svojim svakodnevnim obavezama. Tretmani se mogu raditi tokom cijele godine.

Kada se vide rezultati i koliko često se rade tretmani?

Prvi rezultati se vide neposredno nakon tretmana, a krajnji rezultat se vidi nakon 60 do 90 dana. Korektivni tretman se može uraditi nakon toga, kako bi smo dobili što bolji krajnji rezultat.

Kome je namijenjen?

Tretman je namijenjen svim osobama koje žele izgledati mlađe i njegovano. Proces starenja je individualan, ali se skoro kod svakog nakon tridesete godine života primjećuju prvi znaci starenja. Tretmani su podjednako namijenjeni damama i gospodi, koja žele da zadrže njegovan izgled i uspore proces starenja na dostojanstven način. Tretirati se mogu lice i tijelo, a cijeli postupak je ugodan i bez nuspojava.

Kako djeluje HIFU?

Fokusiranim ultrazvukom zagrijavamo tkivo na dubini, do 4,5mm čime podstičemo stvaranje novog prirodnog kolagena i topljenje masnih naslaga. Prvi put aparaturnom tehnikom možemo da tretiramo SMAS tkivo, odnosno treći sloj ispod kože i potkožnih masti.HIFU Ultherapy je ultrazvuk visokog inteziteta koji na odredjenoj dubini pokreće regeneracijske procese.

Efekt je dugotrajan, traje i po nekoliko godina ovisno o stanju i dobi kože. Ovaj revolucionarni tretman pokazao se idealan kod:

uklanjanja – zaglađivanja bora
pomlađivanja
intenzivnog liftinga i učvršćivanja kože
podizanja kože na bradi
smanjenja podbratka.

 

Učinkovitost HIFU tretmana višestruko je dokazana u nekoliko kliničkih studija.