Duboka oaza mira

062 00 88 00 info@faubc.co.ba

Face-Up dermoabrazija

Face-Up dermoabrazija

Na dan dodjele Oscara, u Los Angeles-u nigdje nećete naći slobodan termin za tretman mikrodermoabrazije, ako ga niste rezervisali 3 mjeseca unaprijed ili ako niste jedna od nominiranih osoba. Zamislite moć mikrodermoabrazije u kombinaciji s dubokom i osnažujućom masažom i tek ste na pola puta da otkrijete luksuzni tretman koji nudi Face Up! Ovaj tretman potiče stvaranje novog kolagena i elastina. Obzirom da on jedini na svijetu kombinira istovremeno učinke abrazije i mikromasaže, Face Up omogućuje najugodniji tretman sa izvanrednim estetskim rezultatima. Kod Face Up nema vakuuma tj. neugodnog potezanja kože i mogućih neželjenih reakcija kože. Ukoliko se želite riješiti tankih bora, sunčanih pjega, ožiljaka od akni, izjednačiti boju kože ili samo osvježiti izgled lica Face Up tretman je najugodniji, najbrži i najsigurniji način podmlađivanja. Face Up aparatom mogu se tretirati lice, vrat, ruke i dekolte, a rezultate ćete vidjeti nakon samo jednog tretmana.

Mikrodermoabrazija je sve popularnija metoda i postaje lider među neinvazivnim Spa procedurama. Svoju popularnost ova metoda je stekla svojom visokom efikasnošću (primjetno podmlađivanje kože), brzinom i jednostavnošću. Mnogi je nazivaju idealnim pilingom.

Na kom tipu kože je mikrodermoabrazija najuspešnija i za šta se najčešće koristi?

Mikrodermoabrazija je primjenljiva i uspješna kod svih tipova kože. Najveća prednost mikrodermoabrazije je što ne postoji potrebno vrijeme oporavka od ovog tretmana, tako da pacijent može odmah nakon tretmana obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. Naročito je potrebna onima, koji hoće da smanje pjegice, ožiljke, bore, izjednače ten lica, pobojšaju stanje beživotne, sive kože, koja je ogrubjela pod dejstvom sunca. Mikrodermoabrazija je idealno rješenje za žene sa problematičnom kožom, sklonoj pojavi akni, sa raširenim porama, malim ožiljcima.

Koliko tretmana Face UP je potrebno?

Face up jedini na svijetu kombinuje istovremeno dejstvo abrazije i mikromasaže, i omogućava najprijatniji tretman sa izvanrednim estetskim rezultatima. Face Up koristi patentiranu mikropulsaciju za povećanje tonusa kože i podstiče stvaranje novog kolagena i elastina. Takođe, za razliku od drugih mikrodermoabrazijskih tretmana, Face Up omogućava preciznu kontrolu nad dubinom abrazije za povećanu sigurnost. Kod Face Up nema vakuuma tj. nema neprijatnog zatezanja kože i mogućih neželjenih reakcija kože.

Koristi li Face Up dijamante ili kristale?

Ni jedno, ni drugo. Face Up koristi jednokratne abrazivne nastavke pokrivene biokompaktabilnim, antialergijskim slojem silikon karbida. Glave su jednokratne radi povećane sigurnosti i eliminacije bilo kakvog rizika prenosa infekcija sa jednog klijenta na drugog. Zbog toga Face Up tretman je u svijetu deklarisan kao tretman sa najvećim standardom sigurnosti u svojoj kategoriji!